Siirry sisältöön

Kyläkirjeet

ARKISTO

Vuosi 2018: 1

 

UUSIN KYLÄKIRJE

Kyläkirjeen sisällysluettelo

1. Vuosikokous Jäppilässä to 12.4. klo 14.00
2. Pieksämäen vuoden kylä hauku 30.4. mennessä
3. Kylien kulttuuriavustukset haussa
4. Savon Solmu messut Veturitorilla 14.4.5. Avoimet kylät valtakunnallinen tapahtuma 9.6.
6. Jätehuoltoaiheinen Pop up -tapahtuma Poleenissa 26.4.
7. Kylille tarjolla ilmaista turvallisuussuunnittelua ja –koulutusta

 

Kyläkirje

Vuosikokous to 12.4.
Pieksämäkeläiset ry järjestää vuosikokouksen Jäppilässä Kahvihuone Tahon Café torstaina 12.4. klo 18.00. Tilaisuus alkaa kahvilla klo 17.30 Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa!

Vuoden kylä 2018
Taas on tuullut aika laittaa vuoden 2017 toiminta puntariin ja valita Pieksämäen vuoden kylä 2018. Laita vapaamuotoinen hakemuksesi liitteineen tulemaan sähköpostilla: posti(a.t.)pieksamakelaiset.fi postilla: PL 125 76101 Pieksämäki Vuoden kylä julkistetaan torilla Kesäkauden avajaisissa 19.5.

Kylien kulttuuriavustukset
Pieksämäen kaupungin vapaa-aikatoimi on myöntänyt Pieksämäkeläiset ry:lle toimintaavustusta, joka tulee kohdentaa kylien kulttuuritapahtumiin. Avustusta voi hakea marraskuun loppuun saakka. Kuittikopiot avustuksen käytöstä tulee toimittaa 31.12.2018 mennessä sähköpostilla.

Savon Solmu -messut
Pieksämäkeläiset ry osallistuu Savon Solmu messuille Veturitorilla 14.4. hallinnoimiensa Matkailun yritysryhmähankkeen sekä VedenjakajaReitistön markkinointihankkeen kanssa. Messut ovat avoinna klo 9 – 16. Tervetuloa tutustumaan ja tuomaan oman kyläsi tapahtumaesitteitä jaettavaksi.

Avoimet kylät 9.6.
Kesä tulee kovaa vauhtia, vaikka sitä ei aina uskoisikaan. Valtakunnallinen tapahtuma Avoimet kylät järjestetään kesän aluksi 9.6. Kaikki kylät voivat ilmoittaa mukaan omat tapahtumansa. Suomessa järjestettävät kylätapahtumat löydät kartalta www.avoimetkylat.fi sivustolta. Etelä-Savon tapahtumat tulee ilmoittaa mukaan 30.4. mennessä joko internetissä www.jasky.fi sivuston kautta lomakkeella tai sähköpostilla jarvisuomenkylat1992(a.t.)gmail.com.

Jätehuolto info 26.4.
Jätekukko Oy järjestää Poleenissa 26.4. klo 10 – 17 Pop up infon Jätepalvelu tutuksi. Miten sinä toivoisit, että alueesi jätehuoltopalveluita kehitetään? Tule kertomaan ideasi ja ajatuksesi! Käykää päivän aikana tutustumassa ja kertomassa toiveistanne esim. jätteen lajittelupisteiden sijoittelun ja muovijätteen keräyksen osalta. Asiantuntijat ovat paikalla koko päivän. Kirjeen liitteenä on esite!

Kyläturvallisuus
Suomen Pelastusalojen Keskusjärjestö (SPEK) tarjoaa Meidän turvallinen kylä koulutusta veloituksetta kylien käyttöön. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja suunnitelkaa kylänne turvallisuutta lisäävä tapahtuma. Kylien on mahdollista saada ohjausta myös kylän tai kylätalon turvallisuussuunnitelman teossa. Taajama-alueille vastaavia, mutta lyhyempiä tilaisuuksia järjestetään 72 tuntia-konseptilla. www.kyläturvallisuus.fi ja www.72tuntia.fi Kirjeen liitteenä on esite!

 

Yhteystiedot
Kyläasiamies Mervi Lintunen
Toimiston käyntiosoite: Latomo Kauppakatu 1 3. kerro Pieksämäki
Postiosoite: PL 125 76101 Pieksämäki
Sähköposti: posti(a.t.)pieksamakelaiset.fi (Huomaa muuttunut sähköposti!)
Puhelin: 045 845 6590

Ota yhteyttä!